söndag 22 augusti 2010

Spegling av Sverigedemokraternas hemsida: En trygg och värdig ålderdom

Detta är en spegling av sidan på adressen:
http://sverigedemokraterna.se/valet-2010/en-trygg-och-vardig-alderdom/
(med anledning av de odemokratiska attackerna mot SD:s hemsida)


En trygg och värdig ålderdom


I vårt Sverige får den äldre generationen njuta frukterna av den välfärd som de varit med om att bygga upp. I vårt Sverige har landets pensionärer värdiga pensioner som skapar ekonomisk trygghet på äldre dar. I vårt Sverige kan man åldras under trygga och värdiga former och känna sig säker på att få den vård och omsorg som man har behov av. Vårt Sverige är världens tryggaste land att åldras i.



I dagens Sverige tvingas seniorerna se en stadig försämring av sina levnadsvillkor. Hundratusentals svenska pensionärer tvingas att leva på en månadsinkomst som ligger på eller strax över existensminimum. Alldeles för många svenska seniorer drabbas av våld, övergrepp eller försummelser efter sin 65-årsdag och det har blivit alltför svårt att få tillgång till vård och omsorg för de äldre som inte längre klarar sig själva.


Som ett första steg mot en trygg, värdig och meningsfull tillvaro för våra äldre lovar Sverigedemokraterna att under den kommande mandatperioden prioritera arbetet för att få igenom följande förändringar:



  • En kraftig förbättring av pensionärernas ekonomiska villkor. Sverigedemokraterna kan inte acceptera att pensionärerna, som under lång tid fått se sina villkor försämras, också skall beskattas hårdare än löntagare och vill därför avsätta minst 13 miljarder kronor till en rejäl skattesänkning för landets pensionärer.



  • En kraftig ökning av antalet trygghetsboenden. Sverigedemokraterna vill ge kommunerna ett statligt investeringsstöd med syfte att snabbt få till stånd en kraftig ökning av antalet trygghetsboenden för de äldre som inte längre kan klara sig på egen hand, men som inte anses vara tillräckligt hjälpbehövande för att få plats på ett särskilt boende.



  • En matreform för våra äldre. Sverigedemokraterna vill ge kommunerna ett statligt stimulansbidrag med syftet att ge så många brukare inom äldreomsorgen som möjligt chansen att varje dag få nylagad, välsmakande och näringsrik mat.



Inga kommentarer: