tisdag 25 mars 2008

Varför måste Sverige alltid "bli bättre" när invandrarrelaterade problem uppdagas?

I stort sett varenda gång ett invandrarrelaterat problem som inte på något sätt går att ljuga bort eller mörklägga uppdagas, slutar det med att någon svensk representant står och säger offentligt att "Sverige måste bli bättre på att [insert patetiskt sista försök att förklara bort problemen eller flytta fokus från dem här]".

I detta fall handlar det om det uppenbara hedersvåld som har orsakat minst åtta unga kvinnors död eller invalidisering under det senaste året. Den senaste trenden är att kasta tjejerna från balkonger. Detta eftersom det börjar bli så jobbigt att få ihop tillräckligt med gatsten till en hederlig gammal stening p.g.a. alla Reclaim the Streets-manifestationer som redan har använt dem till att vandalisera skyltfönster och angripa kravallpoliser i hopp om att få klaga i media över den träningsvärk de fick i handleden för att de onda fascistpoliserna höll upp sköldar framför ansiktet så att de var tvungna att kasta många fler stenar än de hade räknat med innan de lyckades skada någon, vilket i sin tur självklart även utgjorde regelrätt hets mot folkgrupp från poliserna sida, eftersom alla araber som bor på nedersta våningen då p.g.a. den ännu mer akuta stenbristen därmed inte har något annat val än knuffa sina döttrar från balkongen en halvmeter ovanför marken, vilket de då ofta behöver göra så många gånger i rad innan önskad effekt uppnås att de riskerar missa den senaste Al Qaida-sändningen på Al-Jazeera. But I digress. Självklart är i alla fall den viktigaste slutsatsen av detta att "Sverige måste bli bättre på att mörklägga... *host* utreda dessa brott".

Suck, när ska media och folk i allmänhet börja förstå att det enda Sverige måste bli bättre på är att säga ifrån, säga sanningen och sluta låta sig utnyttjas av invandrare?

Inga kommentarer: