torsdag 17 april 2008

Sverige 2008, ett omänskligt psykologiskt experiment?

Den internationellt kände säkerhetsexperten Bruce Schneier skriver i sin blogg om ett välkänt psykologiskt experiment som utfördes i USA för ca 40 år sedan, och som genom tiderna både har överraskat och skrämt otaliga.

Experimentet visar att det väldigt lätt och effektivt fullständigt går att förändra människors uppfattning om vad som är rätt och fel, om man bara gör det från auktoritärt håll och i lagom stora steg.

Hela beskrivningen av experimentet påminner skrämmande mycket om den politiska korrekthetens framväxt i Sverige, och visar på hur det har kunnat gå så absurt långt utan att någon har stoppat det. Det skrämmande är att gränsen ständigt flyttas framåt, och om inga intelligenta och individuellt tänkande människor säger ifrån och sätter stopp för det kommer vi snart vara slavar åt de muslimska härskarna i vårt (tidigare) eget land, och dessutom fortfarande skriva manande tidningsartiklar på kultursidorna i DN om hur hemska vi är som inte ger våra muslimska övermän bättre service än vad vi gör, för att inte tala om att vissa otacksamma svenskar ibland t.o.m. hävdar att det är orättvist.

Jag rekommenderar verkligen alla att själva läsa igenom Schneiers beskrivning av experimentet, och sedan själva reflektera över de hemska och iögonfallande parallellerna till den politiska korrektheten i dagens Sverige.

Börja tänka efter själva och säga ifrån, det är det enda sättet att bryta denna hemska trend som endast kan sluta i katastrof!

Inga kommentarer: