fredag 9 maj 2008

T.o.m. invandrarna själva är trötta på vänsterns skuldbeläggning av Sverige och svenskarna

I en debattartikel i Expressen skriver liberala invandrarförbundets ordförande Gulan Avci att även invandrarna själva har fått nog av den skuldbeläggning av Sverige och svenskarna, och den offerbild av invandrarna, som den politiska vänstern ständigt propagerar för.

Hon säger bland annat:
En rad förståsigpåare, ofta med åsikter till vänster, har i åratal ursäktat detta och struntat i att söka några förklaringar. I stället har de skyllt allting på "samhället". Samhället är något väldigt diffust, det betyder nämligen både allt och ingenting på en och samma gång.

Att skylla på samhället är i dag samma sak som att skylla ifrån sig. Det är ansvarslöst och populistiskt. Det är de enkla lösningarnas politik. En person som kastar ner en kundvagn på tågrälsen har nämligen också ett ansvar. Ju mer individens eget ansvar viftas bort och folk skyller det på samhället - desto fler kundvagnar kommer att kastas ner på spåren i framtiden.

Det är dags att sluta skylla alla problem på någon annan eller på "samhället". Det är dags att föräldrar tar sitt ansvar och ser till att deras ungar inte ränner ute halva nätterna.
Det är dags att de som är utsatta för våld ,och som drabbas av att områdenas status sjunker ännu mer, får komma till tals. Det är bara vi själva som kan bryta den destruktiva utvecklingen.

Integrationspolitiken har i åratal genomsyrats av tillfälliga och meningslösa projekt. Under socialdemokraternas tolv år vid makten byggdes politiken på ett ovanifrån-perspektiv.
De åtgärder ansvariga statsrådet Mona Sahlin lanserade var sällan för- ankrade i verkligheten.
Satsningarna på jobb, språk och utbildning uteblev. När vänsterdebattörer skyller allt ansvar på samhället bidrar de till att stigmatisera förorten och att skapa en kultur där människor först och främst ser sig som offer.
Det kramar energi och kraft ur människor och gör det svårare att förbättra situationen i områdena. Den utvecklingen är farlig och måste förhindras.

Invandrare är inte omyndiga offer som inte kan göra egna val. Vi är som folk är mest. Men när folk begår brott i invandrartäta områden kan det inte ursäktas.

När ska Sverige vakna från den fullständigt sinnessjuka och destruktiva vänster-PK-trans som det har försatts i?

Inga kommentarer: