måndag 12 maj 2008

Snyftartikel om att svenskarna ska betala hela världens sjukvård

I en snyftartikel i DN skriver Maciej Zaremba om hur självklart det är att Sverige och dess befolkning ska bekosta hela världens sjukvård - och ja, inte bara akutvård, utan självklart all sjukvård, annat vore ju folkrättsbrott (det kan låta som en överdrivet ironisk formulering, men det sorgliga är att argument av precis denna typ och natur faktiskt används på ett fullständigt seriöst sätt av Maciej själv i artikeln!).

Svunnen är tiden då folk åkte till Polen för billig plastikkirugi, nu kan hela världen åka till Sverige för gratis godtycklig vård om Maciej för som han vill.

Som vanligt missar man helt sakfrågan och poängen, och det finns självklart en väldigt enkel lösning på det hela som gör att inte de stackars läkarna måste "agera bödlar": Om en brottsling söker vård, tillkalla polis, som efter avhjälpning av brottslingens akuta åkommor kan se till att denne får avtjäna sitt laga straff, i detta fall utvisning.

Och ja, det handlar faktiskt om brottslingar! Som vanligt framställs den illegala invandraren som ett offer och utsatt martyr, medan någon som har lyckats falla igenom Sveriges absurt frikostiga asylbedömning snarare knappt kan vara något annat än en parasiterande lycksökare, och det i bästa fall. Svenska domstolar har faktiskt fastställt detta, så man kan fråga sig hur det kommer sig att dessa förvirrade, juvenila snyfthistorieförfattare till vänsteraktivister finner det passande inom demokratins ramar att sätta sig över domstolsbeslut om brott enligt rikets lagar när det passar dem?

Inga kommentarer: