söndag 20 december 2009

Viktigt om vad religionsfrihet är och inte är!

Hittade just ett blogginlägg om religionsfrihet ur juridisk synvinkel, som självklart styrker det som vi alla redan vet, d.v.s. att religionsfrihet inte på något sätt ger folk någon rätt att bryta mot några lagar, stora eller små, eller regler uppsatta av arbetsgivaren på en arbetsplats eller skola. Bra att kunna referera till!

Ett annat bra klargörande av vad religionsfrihet är och inte är, som flera gånger har publicerats i kommentarerna på Newsmill, och som vi redan tidigare har citerat på denna blogg, är följande:

Det börjar fullständigt spåra ur med allt skitsnack om "religionsfrihet", och då specifikt i avseendet naiva och/eller manipulativa idioter som tror att denna skulle ge människor rätt att få undantag från några regler i samhället, både oskrivna sociala sådana och lagstiftade sådana. Detta är alltså ABSOLUT INTE FALLET, OCH ABSOLUT INTE VAD RELIGIONSFRIHET INSTIFTADES FÖR, ELLER VAD DET INNEBÄR!

P.g.a. alla dessa dagliga missförstånd och fula försök till unyttjande av folks okunskap av vad religionsfrihet är, så följer här nedan en kort repetitionskurs i vad religionsfrihet är, och speciellt vad den INTE är:


Religionsfrihet skapades för, och innebär att:
-----------------------------------------------------------
Ingen ska bli förföljd eller dömd av staten för den religion man tror på. D.v.s. bara för att man tror på en viss gud, eller har en viss bok hemma i sin egen bokhylla, så ska inte staten kunna utöva några sanktioner mot en. Ett exempel på länder där detta inte finns är Saudiarabien, där det enligt statssanktionerad lag är olagligt att inneha en bibel. (Saudiarabien finansierar förövrigt en majoritet av alla moskéer som byggs i tilltagande takt över hela Europa)


Religionsfrihet skapades INTE för, och innebär INTE att:
---------------------------------------------------------------------
1.
Man ska få gå emot hur en arbetsgivare vill att man ska vara klädd på jobbet.

2.
Man ska få bete sig på ett sätt som är negativt för arbetsgivaren gentemot dess kunder, t.ex. genom att vägra ta kunder i hand, vägra visa ansiktet för manliga kunder, eller ta längre pauser från arbetet än vad som är tillåtet för att "be" eller vad man önskar kalla det.

3.
Man ska få bete sig på ett sätt som är negativt för arbetsgivarens verksamhetsmål, t.ex. genom att vägra visa ansiktet för barn som håller på att utveckla sin sociala interaktion med andra människor.

4.
Man ska få dölja sitt ansikte var man vill och därmed t.ex. lätt kunna fuska på prov i skolan (genom att låta någon annan maskerad person göra provet åt en) eller fuskåka på någon annans personliga busskort (detta har hänt i Sverige redan, och de stämde busschauffören till DO då han i enlighet med sitt reglemente bad om att få se dessa maskerade resenärers ansikten för att kunna verifiera att det var deras eget busskort).

5.
Man ska få undantag från lagar som förbjuder maskering under demonstrationer och liknande situationer.

6.
Man ska få påverka, trakassera och störa andra människor som inte är intresserade av just den sagobok som man själv råkar tro på, t.ex. genom att bygga höga torn med högtalare i, som dag och natt spelar upp en massa utdrag ur denna sagobok när folk antingen försöker sova eller bara föra ett privat samtal flera kvarter därifrån, oavsett om man kallar dessa för "sagobokstorn", "minareter" eller "konstruktioner för effektiv psykologisk nedbrytning av alla som inte har underkastat sig den religion man vill", och oavsett om dessa torn nämns i den sagobok som man råkar tro på eller inte (vilket de förövrigt inte ens gör i fallet med islam).

7.
Man ska få förbigå de alldeles vanliga och accepterade lagar som finns i de flesta samhällen och städer angående att inte få uppföra byggnader som bryter mot eller förstör den estetiska profilen eller stadsbilden, genom att tydligt "sticka ut" eller i övrigt tydligt ses ej höra hemma.

8.
Man ska få ta upp ett oproportionerligt stort fokus och utrymme i samhället bara för att man tror på en viss sagobok, eller få specialbehandling eller på annat sätt få bete sig på något sätt som inte anses vara acceptabelt för alla andra som inte råkar tro på samma sagobok.

9.
För att fascistiska system utformade för att maximalt utnyttja och kontrollera folk ska få undantag från alla möjliga lagar bara för att de kallar sig en "religion".

10.
För att folk ska kunna hävda att de är "förföljda" så fort de inte får utöva och pracka på alla andra sina fascistiska förtryckarsystem som de kallar religioner, och därmed hävda att allt annat trots allt skulle bryta mot religionsfriheten, i något slags sjukt cirkulärt resonemang.Slutligen något som de flesta också verkar ha missat:
Religionsfrihet gäller INTE bara de "stora" religionerna, utan även vilka religioner som helst, oavsett om bara en enda person tror på just denna religion. Samma respekt som t.ex. Islam ska alltså ges till en religion som tror på det flygande spaghettimonstret, eller en religion som tycker att det är hädelse att inte ha ett plakat med en bild på Muhammed i varje gatuhörn. Enligt religionsfriheten så ska personen som tror på den senare religionen respekteras precis lika mycket, och förföljas precis lika lite, som någon som tror på de stora religionerna. Däremot så ska folkets vilja också respekteras precis lika mycket ifall de inte vill ha en bild på Muhammed i varje kvarter, som i fallet att de inte vill ha störiga, fula torn avsedda att psykologiskt påverka folk och påtvinga dem en annan religion i sina städer, eller låta folk gå omkring maskerade ute i samhället och på sina arbetsplatser.

Många verkar dock idag tro att vissa religioner är "mer jämlika än andra", men detta är alltså INTE är fallet, och SPECIELLT inte enligt religionsfriheten!

Så, nästa gång någon står och skriker "religionsfrihet" (ofta med arabisk brytning, av någon konstig anledning) som försvar till att få förtrycka eller förpesta de i sin närhet, hänvisa bara till informationen ovan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Precis min uppfattning... religionsfrihet SKA INNEBÄRA att det allmänna och offentliga Sverige SKA VARA FRITT från religiösa hänsyn och attribut! Arbetsmarknaden regleras självklart av branschvillkor och arbetarskydd... dvs anställning som svarvare i burka el niqab är helt enkelt lika omöjligt som i alla andra jobb... Mänskligheten är på väg mot nästa milleniumskifte - inte bakåt mot medeltiden! Envisas musimerna med sina konstigheter är det lika bra att de samlar ihop sig bakom en gedigen mur mot övriga omvärlden och ber sina fem gånger om dagen och börjar lära sig tända eld med flintsten el snurrande pinne eftersom tändstickorna lär ta slut ganska snabbt... Herrejösses! Sverige har redan gått på minan när vi tog kulturella hänsyn till zigenare där tanterna blev skyddade från de flesta arbeten genom sina stora kjolar i dyrt brokadtyg med invävda riktiga guldtrådar, kvinnor och män/pojkar inte kunde använda samma toilett, man inte kunde flytta in i en bostad där någon avlidit, men fullt möjligt att i östra Europa skicka ut flickor på gatan under pistolhot!
I Sverige gäller demokrati gm parlamentarisk representation //mer folkomröstningar tack//, svenska lagar, regler och kultur och har ni främlingar något som passar dessa grundkrav så ok, men inga speciella hänsyn som omkullkastar den svenska ordningen

Ann-Marie sa...

Vissa religioner är mer "fria" än andra och dom som utövar den religionen får därmed också göra precis vad som helst.