måndag 24 mars 2008

Självklart måste kraven sänkas för att passa de som inte platsar inom polis och brandkår... NOT!

Senast den 20:e mars i tidningen .SE (Aftonbladet), sidan 10 (http://www.webbkampanj.com/weblisher_autopubl_workdir/punktse/ST/ST20080320), så klagas det i en artikel på det hemska i att att nästan inga kvinnor platsar i polisens elitstyrka piketpolisen, som sätts in i svårare och tyngre polisiära situationer.

Ja usch, självklart måste detta "ses över". Det kan ju trots allt finnas en överviktig kvinnlig polisaspirant som genom kvotering och allmän positiv särbehandling (eller "översyn av krav" som det visst ska kallas nuförtiden, annars är man nazist har jag hört) just har fått sin examen från Polishögskolan (eller kanske en tilltvingad polisexamen från Lärarhögskolan?) och känner sig diskriminerad (och gud nåde om hon även har invandrarbakgrund och därmed var dubbelkvoterad på polishögskolan, för att inte tala om säkerligen anser sig vara dubbeldiskriminerad)!

Nej, den enda rimliga lösningen måste ju självklart vara att sänka kraven! Om inte annat kommer ju åtminstone anmälningsgraden för grova brott öka när piketstyrkan blir gruppvåldtagen på varannan utryckning. Då kan ju Mona Sahlin t.o.m. få något att skryta (alternativt gnälla, funny how that works) om också, en helt vanlig socialdemokratisk win-win situation alltså!

Precis samma typ av "problem" har ju även diskuterats nyligen vad gäller intagningsproven för brandmän. Men det är ju klart, vem bryr sig om att en sisådär 20-30 familjer i veckan får brinna inne för att den inkvoterade kninnliga brandmannen (eller "brandpersonen", som det säkerligen snart kommer lagstadgas heta) inte orkar rulla ut slangen, hon kunde ju faktiskt ha känt sig diskriminerad annars.

Kaliumcyanid, anyone?

Inga kommentarer: