tisdag 8 april 2008

Det finns inte NÅGOT som inte kan uppnås med en snyfthistoria i Sverige

Igår rapporterade bl.a. DN och TV4Nyheterna att det finns barn som "stängs av" från dagis för att föräldrarna inte betalar avgiften. Någon flumkärring som titulerar sig barnpsykolog klämmer dessutom ur sig att detta "strider mot FN:s barnkonvention", för att barnen "straffas" för vad deras föräldrar har gjort.

Den självklara bristen i detta resonemang (och de allra flesta andra vänsterresonemang för den delen) är självklart att fråntagandet av ett privilegium INTE ÄR ETT STRAFF! Alla har inte rätt till allt oberoende av (avsaknad av) egen insats. T.o.m. inom kommunismen förväntas folk göra sitt bästa, vilket INTE är fallet inom den svenska (vänstergrundade) politiska korrektheten.

Med precis samma resonemang kan man kräva att alla barn har rätt till modekläder, dyr mat, lyxigt boende och höga betyg, bara för att det finns andra som har det. Och om föräldrarna inte kan betala detta, eller om deras gener eller läxhjälp inte är tillräckligt bra, ja då måste ju självklart ändå barnen få sina modekläder, sin dyra mat och sitt lyxiga boende gratis, och få höga betyg i alla fall, enligt barnkonventionen. Suck, hur jävla blåögda kan folk bli?!?

Dagisavgiften är för i helvete redan inkomstbaserad, och det enda sättet att lyckas med att inte betala den är därmed att medvetet slösa bort sina pengar på skit, eller att bara vara en parasit som har förstått hur Sverige fungerar (vilket säkerligen är det aktuella alternativet i de allra flesta av dessa rapporterade fall).

Idag, efter gårdagens påföljande bombardemang av snyfthistorier om idioter som slösar bort sina pengar och därmed inte anser sig ha råd att betala för sig i samhället, går självklart barnombudsmannen Lena Nyberg ut med ett äckligt politiskt korrekt uttalande och "kräver" att dagis ska bli gratis. Det finns verkligen inte något som man inte omedelbart kan uppnå med en snyfthistoria i svensk media, så jävla sorgligt.

Expressen har en ganska uppfriskande ledare som diskuterar detta ämne, och bl.a. ställer sig frågan hur detta sedvanliga "gratis allt" ska finansieras i detta fall, för att inte tala om diverse andra konsekvenser.

Kan vi åtminstone inte bara vara ärliga mot oss själva och resten av världen, och grundlagsförbjuda hela konceptet med att på något som helst sätt hålla folk ansvariga för sina egna handlingar, ändra det officiella svenska statsskicket till kommunistdiktatur, och med referens till de mänskliga rättigheterna börja skicka ut svenska socialbidrag till alla jordens invånare?

Den politiska korrektheten har återigen tagit oss ett steg närmare ekonomisk kollaps, inbördeskrig och undergång. Grattis Sverige!

Inga kommentarer: