fredag 27 november 2009

Newsmill viker sig slutligen för PK-media och den svenskhatande vänstern

Efter PK-medias panikartade hetskampanj mot Newsmill, främst sedan Newsmill blev nominerade till stora journalistpriset, tillsammans med den svenskhatande vänsterns gemensamma angrepp mot det utökade stöd för yttrandefrihet som Newsmill erbjuder både skribenter och kommentatorer, så viker sig nu slutligen Newsmill och rättar sig lydigt i PK-ledet.

Följande har publicerats i samband med detta på Newsmills blogg, under den minst sagt underdrivna och förmildrande rubriken "Nya arbetsrutiner":

Newsmill renodlar nu sin publicistik. I takt med att fler och fler sajter som tex Aftonbladet kopierar vårt arbetssätt koncentrerar vi oss på kärnuppgiften: att vara platsen för personer med exklusiva kunskaper om det de skriver om. Från och med nu publicerar vi enbart skribenter som har privata eller professionella erfarenheter.

De flesta av oss är experter på något. Själv kan jag med auktoritet skriva om hur det är att ha en treårig pojke i svensk barnomsorg, om en viss typ av östblekingska träbåtar och hur cykelpendlingen fungerar i en större stad som Stockholm. Resten av världen vill jag gärna läsa om och av folk som kan och helst på Newsmill.

Du som skriver ska alltså ha en koppling till ämnet och redovisa denna. Vi måste också ha kontaktuppgifter.

Modereringen av artiklar skärps så att vi slipper fler incidenter, bland annat med ökad personkontroll så att författarna garanterat är autentiska.

Kommentarerna kommer i högre grad än tidigare vara förhandsmodererade. Ett exempel just nu är att artiklarna om sexköpslagen är förhandsmodererad, detta för att öka kvaliteten och göra kommentarsfälten mer tillgängliga för personer som inte skriker högst.

Översatt till svenska: Enbart vänster-flosklande PK-experter kommer få skriva inlägg, och enbart sverigehatande vänsterextremister kommer få kommentera artiklarna. Mer eller mindre en dålig kopia av Aftonbladet alltså, och ett eliminierande av Newsmills hela grundidé och fördel. Snacka om att skjuta sig själv i foten (eller snarare i huvudet), och detta till råga på allt som svar på den hets som konkurrenterna av rädsla har piskat upp - nu fick de ju precis som de ville, Newsmill kommer aldrig mer innebära något hot för dem...

Gå in och kommentera detta blogginlägg hos Newsmill NU, och berätta vad ni tycker om detta, och berätta även att de kommer förlora er och era vänner som läsare (om så är fallet)!

2 kommentarer:

Demokratbloggen sa...

Vi är lydigare än vi tror!

Läs blogginlägget "Den kontrollerade svensken"

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/28/den-kontrollerade-svensken/

Demokratbloggen sa...

Alla dessa kränkta muslimer

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/29/alla-dessa-krankta-muslimer/