lördag 19 april 2008

Utmärkt exempel på varför den föreslagna arbetskraftsinvandringen aldrig skulle fungera

Metro och Expressen rapporterar att det råder fullständig kaos och systematiskt fusk bland invandrare i Helsingborg, för att "få ta del av kommunens bostadssociala program", d.v.s. maximera sina socialbidrag och övriga oengar från Svenska staten för att kunna leva bra utan att behöva jobba eller på något annat sätt göra rätt för sig.

Christian Orsing (m), utvecklingsnämndens ordförande i Helsingborg säger:
– Jag har fått information om att människor skriver sig på
jourbutiker, pizzerior och invandrarföreningar. Efter att de fått uppehållstillstånd vill de komma åt vårt bostadssociala program.
På flera adresser bor är uppemot 40 personer skrivna på samma tvårumslägenhet skrivs det i artiklarna. Självklart vägrar Sverige kontrollera eller följa upp denna typ av fusk på något sätt, då det ju skulle vara "integritetskränkande", "diskriminerande", för att inte tala skulle kunna resultera i att någon stackars illegal invandrare skulle kunna bli påkommen och utvisad, hemska tanke, några sådana folkrättsbrott (även kallade "uppehållande av lagen") kan vi ju bara inte ägna oss åt!

På precis samma sätt som detta, och precis som jag skrev om då förslaget om arbetskraftsinvandring lades fram, kommer självklart sådana regler enbart resultera i att 90% av världens araber plötsligt står registrerade som deltidsarbetande i en kebabkiosk i Tensta, vilket t.o.m. är mycket svårare att kontrollera än folks bostadsadresser, och vips så kan de stanna och börja plocka ut sina bidrag och ta hit sina släktingar okontrollerat, utan allt krångel med att först behöva ljuga om att de inte har några papper. I allra värsta fall, om någon av dem skulle bli osams med kebabkioskens ägare så att han vägrar behålla dem registrerade som deltidsanställda, exakt hur många sekunder tror ni att det skulle gå innan tidningarna började svämma över med snyftartiklar från miljöpartister, med det eviga icke-argumentet "med det är ju helt omänskligt att skicka ut någon som har bott i Sverige så länge". Argumentet brukar effektivt kunna användas för tidsperioder på ca två veckor och uppåt, och med de föreslagna reglerna skulle den första kontrollen av invandrarens arbetsstatus ske efter två år.

Om någon sätter upp regler som säger att "vem som helst får komma hit få gratis uppehälle och pengar från staten för resten av livet utan att jobba, och ta hit alla sina släktinga för samma behandling, om ni bara säger att ni bor på ett visst ställe och säger att ni har ett jobb, och notera att vi absolut inte kommer kontrollera några av dessa uppgifter, och om det kommer fram att ni ljuger så kommer vi ändå inte göra något", så är det ganska uppenbart att det är dessa politiker som är rasistiska och diskriminerande om de påstår att ingen i målgruppen kommer vara smart nog att utnyttja denna spektakulära demonstration i godtrohet och idioti. Sanningen är snarare att alla kommer utnyttja sådana regler, precis som det sker med alla andra dylika regler idag!

Vakna Sverige! Säg ifrån! Agera!

Inga kommentarer: