fredag 19 september 2008

Feminismens totala hyckleri

I Metro igår (http://www.metro.se/se/misc/pdf/2008/09/18/SESTO_2008_09_18.pdf), på sidan 11, finns en upplåst artikel med jätterubriken "Kvinnor blir diskriminerade på universitet", med en tillhörande bild på en till synes ledsen/arg ung kvinna. Artikeln är så absurt löjlig och hycklande (och kort, trots jätterubriken), att den måste citeras i sin helhet:


Kvinnor diskrimineras vid antagning till högskolan. Vid två av tre högskolor sker positiv särbehandling av män med automatik när betygen är lika. Under tre år har närmare 8000 fall av diskriminering vid antagningen till högskolan upptäckts, 94 procent av dem är kvinnor. Det visar en rapport från stiftelsen Centrum för rättvisa. När betygen eller högskolepoängen
är lika ger två tredjedelar av de 36 granskade högskolorna automatisk förtur till sökande som tillhör det underrepresenterade
könet. Problemet bottnar i att högskolorna vill ha en jämnare könsfördelning som de senaste tio åren har varit 60 procent kvinnor och 40 procent män.


I artikelns sista mening nämns alltså i snabbaste förbifarten, antagligen enbart för att undgå en självklar fällande dom från granskningsnämnden, att det egentligen bara handlar om helt rättfärdig (enligt jämställdhetsprincipen) könskvotering av män, på precis det sätt som dagligen förespråkas från feministernas sida. Det enda problemet denna gång vara bara att det inte gagnade kvinnor, varpå en katastrofartikel självklart är befogad. Suck.

Intill artikeln finns dels en lista med "de värsta skolorna och utbildningarna", och dels tre "vittnesmål" från tjejer som inte har kommit in på den utbildning de ville (med en väldigt oklar koppling till om det verkligen var det aktuellt diskuterade "problemet" som över huvud taget var orsaken, eller om de bara råkar vara slumpmässiga bittra kvinnor som inte har kommit in där de ville, och nu blivit tillfrågade att kommentera denna "nyhet"), enligt följande:


"Ger upp"
Sofia Lindblad, 27, från Östhammar. Har sökt in till veterinärutbildningen vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, tre gånger. Hon kom inte in på grund av att hon är kvinna och ger nu upp.
– Det blev lite uppochnedvänt när jag fick reda på det. Känns som om jag slängt bort de senaste åren."Liten chans"
Elin Sahlin, 24, från Malmö sökte in till psykologprogrammet vid Lunds universitet men fick veta att hon inte kom in på grund av att hon är kvinna.
– Jag trodde det var lottning och att alla hade lika stor chans. Men som det ser ut nu har jag väldigt liten eller obefintlig chans att komma in om jag söker igen."Är chockad"
Johanna Forss, 22, från Stockholm sökte in på juristlinjen vid Stockholms universitet men hamnade på reservlistan för att män prioriterades.
– Man blir så besviken när man söker och man vet att man har ett visst resultat och sen få höra att man inte kom in för att de väljer killar bara för att de är killar. Trodde vi hade kommit längre än så. Sjukt dåligt. Jag är verkligen chockad.Detta är bara ytterligare ett glasklart och ypperligt bevis på att dagens "feminism", eller "jämställdhetsrörelse" som de t.o.m. ibland har mage att kalla sig, absolut inte är något annat än ett verktyg för bittra och otillräckliga kvinnor att skaffa sig orättfärdiga fördelar inom livets alla områden, medan de samtidigt öppet föraktar jämställdhet och den kvotering som de annars ständigt uppmuntrar och försvarar med sitt liv så länge som den bara används "åt rätt håll".

Media tar självklart som vanligt varje chans de får att publicera förljugna artiklar så länge som de är politiskt korrekta, vilket predikan av feminism och rapportering av "diskriminering" självklart är höjden av.

När ska folk egentligen bli tillräckligt trötta på denna patetiska förtryckarteknik och den ljugande media som stödjer den?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har du slutat skriva? väldigt sällan inlägg från dig nuförtiden

Jonas sa...

Kul att höra att man är saknad. ;-)

Jag lägger numera huvuddelen av min tillgängliga bloggtid på att organisera samlingsbloggen "Nätverk mot politisk korrekthet", som du kan finna på följande adress:

http://natverkmotpk.blogspot.com

Välkommen dit!

Jag kommer dock ha kvar denna blogg som en nödventil om någon av alla utmärkta skribenter i samlingsbloggen skulle missa något viktigt!

Anonym sa...

Hittade dina bloggar som jag vill ge dig ett stort beröm för.

Speciellt gillar jag när du gisslar feminismens dubbelmoral i fråga om kvotering.

UncleBob