onsdag 2 december 2009

Newsmills "nya arbetsrutiner" i praktiken

Newsmill har ett stort problem. Som tidigare nämnt blev de nyligen nominerade till Stora journalistpriset för sitt "nytänkande" (som går ut på att låta allmänheten komma till tals både genom debattartiklar och friare kommentarer, revolutionerande "nytänk" va... om man lever i en ökendiktatur kanske), och de blev då självklart direkt brutalt påhoppade av all annan media, och självklart även av de vänsterextremister som är vana att ha exklusivt tillträde till denna (t.ex. svenskhatande Ali Esbati, ordförande i Ung vänster).

Newsmill vek sig då lydigt för PK-etablissemanget och införde "nya arbetsrutiner", vilka av en händelse råkar gå tvärtemot deras egna hela grundidé, och reducerar dem därmed till en miniatyrkopia av Aftonbladet och andra slasksajter som enbart innehåller vänsterartiklar och hårdcensurerade kommentarer.

Newsmill har självklart förstått att detta är ett gigantiskt problem vad gäller läsarsympatier och besökssiffror, d.v.s. att plötsligt gå tvärtemot sina egna grundidéer, så de har nu i smyg försökt göra en mellanlösning, som går ut på att varje gång de publicerar en artikel som de tror riskerar få "oönskade" mothugg i kommentarerna så släpper de enbart igenom 1-5 kommentarer direkt i början (för att det inte ska se ut som/synas att artikeln är spärrad för kommentarer). Sedan väntar de dock 6-12 timmar(!) med att släppa igenom några ytterligare kommentarer! Detta leder till att en väldigt mycket mindre andel av läsarna kommer se kommentarerna, d.v.s. de är praktiskt taget spärrade/censurerade men Newsmill kan ändå inte bli direkt anklagade för censur - de kom ju fram till slut trots allt, de var bara "lite långsamma", smart va! Tills folk börjar märka detta såklart...

Just därför, SPRID DENNA INFORMATION, så att Newsmill tvingas ta ställning, antingen PK-censur och inga läsare, eller sluta censurera och överleva genom sin ursprungliga grundidé att låta "verklighetens folk" få komma till tals, både via kommentarer och artiklar - men inte något fult mellanting! De har hållit på med dessa fulheter ända sedan de "nya arbetsrutinerna" annonserades nu, och lär inte sluta med det heller om de inte blir uppmärksammade för det!

Ett praktiskt exempel på denna ful-censur förekom senast idag, när den fullständigt sjuka artikeln "Vi måste sansa oss i kampen mot Sverigedemokraterna" av Cecilia Gyllenhammar publicerades, i vilken hon kallar folket i demokratier för "en majoritetsmobb", säger att deras vilja är föraktvärd och farlig, och uttryckligen även säger att en demokrati funkar bättre med en "politisk elit" som tar alla beslut efter att bara vid ett tillfälle ha lyckats lura till sig folkets röster!

Precis som det funkar i Sverige alltså, men hon säger verkligen RÄTT UT det som alla bara vet men inte kan bevisa! Newsmill släppte igenom tre kommentarer till denna artikel direkt, men väntade sedan sex timmar(!) med att publicera några ytterligare kommentarer!

Fullständigt sansade kommentarer har tydligen också censurerats bort, och vi blev kontaktade av en av upphovsmännen till dessa med en förfrågan om att publicera deras bortcensurerade kommentar via blogglänk till artikeln, vilket vi självklart gör. Detta nedan är alltså en kommentar till artikeln som länkas ovan, och man bör läsa artikeln innan man läser kommentaren:

Här följer några svar på detta ytterligare ett i raden av de alltmer uttalat odemokratiska och elitistiska manifest som nu i dagarna har släppts lösa i media. Ett antal citat från artikeln tas upp, och följs av svar.

Cecilia börjar med att kalla en majoritet av hela det Schweiziska folket (och även garanterat det svenska folket, så fort det inte tycker precis som henne själv) för en "tillfällig majoritets mobb". Bra start för att få med läsarna Cecilia!


Citat från artikeln:
"En stat har ansvar för generationer framåt och kan inte vika sig för stundens ogenomtänkta infall"

Svar:
Jaha, så med andra ord menar du alltså att vi borde förbjuda vänsterpolitik helt och hållet? Ingen skulle bli gladare än jag för detta, men så värst demokratiskt vore det väl ändå inte?


Citat från artikeln:
"En majoritets tillfälliga lustar har ingenting med en sann demokrati att göra."

Svar:
Nähä, men exakt vad HAR med demokrati att göra då? Mona Sahlins och Lars Ohlys känslomässiga och fullständigt verklighetsfrånvända infall? PK-floskler som får upphovsmannen att känna sig ädel för stunden? Sharia-lagar? Förtryck av folket under skyddet av "religionsfrihet"? Snälla, berätta för oss!


Citat från artikeln:
"Ännu har jag inte under mina 48 år, och som trebarnsmor, någon stans i min vardag känt mig hotad eller ansatt av muslimer, kvinnor i sjal eller andra klädedräkter"

Svar:
Nej, andelen muslimer I Sverige (och speciellt det överklassområde där du och dina barn håller till) har ännu inte kommit över den gräns då de historiskt sett brukar börja aktivt förtrycka och förfölja ursprungsbefolkningen i ett land. Men titta gärna på alla andra länder där det finns lite fler muslimer (även om de absolut inte behöver vara i majoritet för att detta ska hända), och berätta sedan gärna för oss om du tror att icke-muslimerna där känner sig respekterade, ohotade eller icke-ansatta? Eller är det kanske nazistiskt att tänka framåt och dra slutsatser från överväldigande statistiska fakta från andra länder över hela världen?


Citat från artikeln:
"Vi låter nu rykten, rädslor, skvaller och primitiva känslor slå rot i vårt politiska system"

Svar:
Absolut, där kan jag inte annat än hålla med. Ryktet om att all kritik mot svensk invandringspolitik skulle vara rasism håller på att förgöra Sverige inifrån, och de primitiva känslorna av att vilja tillåta fri invandring av analfabeter utan skyddsbehov bara för att man råkar läsa någon snyfthistoria om ett barn i Somalia i tidningen är bland det farligaste som finns för sansade och långsiktiga beslut. Skönt att höra att du håller med om detta åtminstone Cecilia!


Citat från artikeln:
"Sverigedemokraterna säger sig vara rädda för med fundamentalistisk islam, nämligen att en majoritet förtrycker och inskränker grundläggande medborgerliga rättigheter gentemot en minoritet. Ska de då uppträda precis som dem de kritiserar?"

Svar:
Exakt hur "förtrycker" Sverigedemokraterna någon minoritet? Tycker du att dagens Alliansregering "förtrycker" partierna på vänsterkanten bara för att de försöker stoppa dem från att få något inflytande över Sverige och dess styrning? "Förtryckte" västvärlden alla nazister under andra världskriget då de stoppade framfarten av deras fascistiska ideologi? Sluta använda floskler, lögner och dylika billiga retoriska knep!


Citat från artikeln:
"Demokrati är ingen garant för mänsklig värdighet, den innebär ett ständigt arbete och en viss elitism"

Svar:
Ytterligare ett öppet uttalande om att demokrati behöver elitism och inte behöver folkets vilja... Skönt att du lägger korten på bordet i alla fall Cecilia, undrar bara om folket håller med dig? Fast det bryr du dig väl inte om, för folket och deras vilja är ju bara en störande faktor i din sorts "demokrati", right?


Citat från artikeln:
"Inga av de sägner som odlades under många år om juden visade sig vara sann."

Svar:
Och det anser du vara ett bevis för att inga påståenden om någon ideologi någonsin kommer vara sanna, eller? Var förresten några av de "sägner" som spreds om nazisterna i Polen strax innan den tyska invasionen sanna då? Sluta förutsätta att islam och dess anhängare är en oskyldig, utsatt grupp!


Citat från artikeln:
"Vi måste sluta fjäska för mobben."

Svar:
Detta ska du nog inte behöva oroa dig för Cecilia, dagens politiker "fjäskar" knappast alls för "mobben" (vilka jag personligen föredrar att kalla för "Sveriges befolkning", men ändå...), utan gör snarare ständigt precis tvärt emot vad folket vill och tycker. Detta SPECIELLT i alla frågor som har med invandring att göra.


Citat från artikeln:
"En politiker måste våga riskera att förlora i popularitet för att värna grundläggande mänskliga rättigheter. Det är ett mer raffinerat system än att släppa tillfälliga mobbar lösa i jakt på det främmande under skydd av ordet demokrati."

Svar:
Lycka till i din kamp mot demokratin och det svenska folket (aka "mobben") Cecilia! Vi får väl se vad svenska folket tycker om dig och din demokratiföraktande politiker-elit i valet 2010!

Tack "Helena E" för tipset och kommentaren!

PS.
Vi blev även tipsade om att Newsmill kallar sin egen blogg för "KPML blogg", vilket ju känns ganska ironiskt kul i sammanhanget... (googla KPML om du inte vet vad det är...) Och ja, vi vet att det är en kombination av initialerna på Newsmills upphovsmän, men detta gör ju knappast saken mindre rolig heller...

Inga kommentarer: